Manevi bir geziye varmısınız.

Gap bçlgesi ve Kıbrısın manevi havasını birlikte soluyalım

16 Eylül 2012 Pazar

2 Gece Kıbrıs Turu




Kıbrıs Tur Programı
1.GÜN: Sabah saatlerinde misafirlerimizi Ercan Havalimanında karşılıyor ve bizi bekleyen araçlarımıza yerleşiyoruz. Havaalanından ayrılmadan bir heyecan kaplıyor içimizi, Peygamberimizin mübarek başını dizlerine dayayıp uyuduğu Hala Sultan’a yakın olmak, ecdadımızın adayı feth ederken verdiği ellibin şehidi düşünmek ve Kıbrıs Harekatı sırasında şehit düşen erlerimizi anmak. İşte bu duygularla Adanın başkenti Lefkoşa’ya doğru ilerliyoruz. Lefkoşa’da alacağımız leziz bir kahvaltı sonrası, Barbarlık müzesine geçiyor ve Rumların nasıl vahşileşip bir barbar olduklarını, savunmasız insanları nasıl katlettiğini görüyor ve Binbaşı Nihat İlhan’ın eşinin ve çocuklarının banyo küvetinde nasıl şehid edildiklerini görüyor ve gözyaşı döküyoruz. Tarihe Kanlı Noel olarak geçen bu hadise bizi şok ediyor. Buradan sonra dünyada bir örneği daha olmayan Yeşil Hat gezisi yapıyor ve tarihi Lefkoşa surlarına Girne Kapıdan giriş yapıyoruz. Lefkoşa Mevlevihane’si gezisi sonrası, kendimizi şehrin sıfır noktası olarak bilinen Venedik Sütunu önünde buluyoruz. Anlatımlar sonrası çok ilginç bir sınır kapısı olan Lokmacı Sınır Kapısını görüyor ve muhteşem yapısıyla bizleri büyüleyecek olan Selimiye Camisine geçiyor ve bu muhteşem yapı hakkında bilgi alıyoruz. Namaz sonrası tarihi Büyük Hanı geziyor ve Arasta Çarşısında serbest zaman veriyoruz. Serbest zaman sonrası Arap Ahmet Mahallesine geçiyor ve Arap Ahmet Camisini ve Osmanlı sokaklarını gezip cumbalı evleri görüyor ve Rum tarafının en güzel gözüktüğü yer olan Yiğitler Burcunu geziyoruz. Bu geziler sonrası Girne’ye doğru hareket ediyoruz. Yolumuz üzerinde Boğaz Şehitliğine uğruyor ve 300 kadar şehidimize dualar ediyoruz. Girne’deki otelimize yerleşiyor ve akşam yemeğimizi alıyoruz.
2.GÜN: Otelimizde alacağımız açık büfe sabah kahvaltısı sonrası, Girne turumuza başlıyoruz. Meşhur Beşparmak Dağı yamacından Alsancak bölgesine geçiyor ve 1974 çıkarması sırasında ilk şehit düşen asker ve komutanların olduğu Halil İbrahim Karaoğlanoğlu şehitliğini ve çıkarma Plajını ziyaret ediyor ve dualar ediyoruz. Dualar sonrası, Rumlardan ele geçirilen silahların sergilendiği Açık Hava Savaş müzesini geziyoruz. Bu geziler sonrası Adanın en önemli manevi duraklarından birisi olan Hz.Ömer Türbesine geçiyor ve 7 tane şehit sahabe efendimizi ziyaret edip dualar ediyoruz. Buradan Ağa Cafer Paşa Camisine geçiyor ve tarihi camiyi gezerken bir Osmanlı Kaptanı Deryası olan Ağa Cafer Paşanın türbesini ziyaret ediyoruz. Ziyaretlerimiz sonrası, Girne Kordonboyunda serbest zaman veriyoruz. Serbest zaman sonrası otelimize geçiyor ve akşam yemeğimizi alıyoruz.
3.GÜN: Otelimizde alacağımız açık büfe sabah kahvaltısı sonrası, Adanın tarih kokan şehri Gazimağusa’ya hareket ediyoruz. Yolumuz üzerinde Atlılar, Muratağa ve Sandallar Köylerine uğrayıp, Rumların köylüleri nasıl katlettiklerini ve vahşet çukurlarını görüp, şehitliğe geçip dualar ediyoruz. Buradan yine çok ilginç bir mekana geçiyoruz. Barnabas Manastırı. Hz.İsa’nın Havarilerinden olan Barnabas’ın mezarını ziyaret ediyor ve ilginç hikayesini dinliyoruz. Hayalet şehir olarak bilinen Kapalı Maraş gezisi sonrası, Mağusa Surlarından içeriye giriyor ve Lala Mustafa Paşa Camisi, tarihi Cümbez Ağacı, Namık Kemal Zindanı, Sinan Paşa Cami ve 28 Mehmet Çelebi türbesi gezileri sonrası serbest zaman veriyoruz. Serbest zaman sonrası akşam yemeğimizi alıyor ve Ercan Havalimanına hareket ediyor ve turumuzu burada sonlandırıyoruz.

Bu turumuzun ücreti 520,00 TL
Ücrete Dahil Olanlar
·         3 sabah kahvaltısı
·         3 akşam yemeği
·         Rehberlik hizmetleri
·         Lüks araçlarla ulaşım
·         2 gece otel konaklama
Ücrete Dahil Olmayanlar
·         Müze ve Ören yeri giriş ücretleri
·         Öğle yemekleri
·         Otel ve restoranda alınan ekstralar
·         Uçak bileti
Çocuk Ücretleri
·         0-5 yaş arası olan çocuklar ücretsizdir.
·         6-9 yaş arası olan çocuklar %25 indirimlidir.
·         10 yaş ve yukarısı olanlar normal ücrete tabidir.
Not
Kıbrıs için pasaport gerekli değildir. TC kimlik numaralı nüfus cüzdanı yeterlidir.
Yanlarında çocuk getiren veliler şuna dikkat etmelidir.
Çocukla birlikte anne ve baba birlikte gelmişse herhangi bir işleme gerek yoktur.
Ama sadece anne veya baba gelmişse noterden vekâletname alınması gerekmektedir.

Detaylar için eurohealthturkey

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder